Челси няма нищо против да привлече нападателя Гонсало Игуаин за постоянно, но се надява на финансов жест от страна на Ювентус, който все още притежава правата на острието.

„Сините” от Лондон платиха около 9 милиона евро, за да подпишат с игралия в Милан през първата част на сезона таран. В контракта с Юве име клауза за откупуване на стойност 36 милиона евро, а също и опция за удължаване на наема с още година. Тя би струвала 18 милиона от общоевропейската валута.

Според източници на ESPN Юве ще приеме и по-ниска цена, за да се отърве от 31-годишния аржентинец, чиято заплата в Торино е доста сериозна. „Старата госпожа” трябва да спазва стриктно финансовите си ангажименти около трансфера на Кристиано Роналдо, чиято обща стойност бе около 112-117 милиона евро. Годишната заплата на португалеца надвишава 30 милиона евро на сезон, а бъдещето ново попълнение Аарън Рамзи ще получава по 7,5 милиона на сезон.

Американската медия твърди, че Ювентус е избрал подобно структуриране на сделката с Челси, за да избегне „годишните разходи от 18 милиона евро”, които произлизат от тях заради притежаването на Игуаин.

В същото време е ясно, че бъдещето на аржентинеца в Англия е силно зависимо от съдбата на мениджъра Маурицио Сари. Италианецът е главната причина за привличането на нападателя, но вече седмици наред се спекулира с уволнението му заради тежките поражения от Борнемут (0:4) и Манчестър Сити (0:6).

Игуаин вече откри головата си сметка за Челси. Той вкара 2 попадения при разгрома с 5:0 над последния във Висшата лига Хъдърсфийлд Таун.