Ювентус няма да приеме офертата на Челси за размяна на играчи, включваща защитника Матайс де Лихт.

Лондончани имат желание да вземат 22-годишния централен бранител в състава си, като предлагат да включат като част от сделката нападателя Тимо Вернер, плюс доплащане на останалата сума. Торинци обаче не са склонни на подобна сделка, твърди "Калчомеркато".

В Ювентус по принцип нямат особено желание да се разделят с Де Лихт точно, когато той започна да се налага в състава и да разкрива големия си потенциал. В последните дни обаче се заговори, че нидерландецът не е щастлив в клуба и не желае да удължи договора си, който изтича след година. Поради тази причина "бианконерите" може да бъдат принудени да го продадат сега, за да не го изпуснат без пари следващото лято.

Офертата на Челси обаче по никакъв начин не съблазнява Юве. От "Старата госпожа" предпочитат да получат определена сума, която да е близка до тази, платена на Аякс през 2019 г., а именно 85 млн. евро. Освен това италианците в момента не търсят футболист с качествата на Вернер, още повече, че той е нападател, а торинци ще изгубят един от най-ценните си бранители и реално няма да получат подходящ негов заместник.