Грандиозният провал на Европейската Суперлига може да се отрази сериозно в отбора на италианския шампион Ювентус. Както е известно, президентът на „бианконерите“ Андреа Аниели беше една от основните личности в изграждането на турнира, който обаче се провали с глъм и трясък.

Друга причина е изключително колеблив сезон на „старата госпожа“. Тимът няма да успее спечели десета поредна титла в Серия, мястото в Топ 4 на класирането също е под въпрос, а отпадането на 1/8-финалите в Шампионската лига не помага за добрата атмосфера в клуба.

„Gazzetta dello Sport“ твърди, че настоящият треньор Андреа Пирло ще бъде освободен след края на сезона, а начело на торинци ще се завърне Масимилиано Алегри.

Смяна ще има и на по-висш пост в клуба. Бившият изпълнителен директор на клуба Джон Елкан в сряда е посетил тренировъчната база на Юве и е имал среща с Андреа Аниели, спортния директор Фабио Паратичи и заместник-директора на Борда на директорите Павел Недвед. Очаква се Аниели да отстъпи позицията си на Алесандро Наси. Вариант е и настоящият изпълнителен директор на Интер Бепе Марота. Договорите на Паратичи и Недвед изтичат през лятото и бъдещето им е под въпрос.

Спортният директор на Наполи Кристиано Джунтоли е един от вариантите за заместник на Паратичи. Други източници твърдят, че за поста се спрягат и бившите играчи на тима Давид Трезеге и Алесандро дел Пиеро.

В същото време португалската суперзвезда на тима Кристиано Роналдо вече е възложил на личния си агент Жорже Мендеш задачата да му търси нов клуб от лятото, пише още „Gazzetta dello Sport“. Договорът на 36-годишния нападател изтича в края  на следващия сезон, но носителят на пет „Златни топки“ няма желание да изпълни договора си докрай.

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес вече отхвърли възможността Роналдо да се завърне в тима на „лос бланкос“, където игра в периода между 2009 и 2018 година.

Така вариант остава друг негов бивш клуб - Манчестър Юнайтед. Португалецът обаче ще трябва да намали заплатата си. В Ювентус той получава по 31 милиона евро на сезон. Ако си тръгне от Торино, то той ще трябва да плаща и по-големи данъци върху приходите си от спонсорски договори.

През този сезон Роналдо има 25 гола в Серия А и общо 32 във всички турнири.