Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте и спортният директор на клуба Фабио Паратичи са определили нападателя на Фиорентина Душан Влахович като идеалния кандидат за наследник на Хари Кейн за върха на атаката през следващия сезон. Влахович, който е смятан за един от най-добрите млади стрелци в Европа в момента, е силно свързан с трансфер в северен Лондон през последните месеци.

Сръбският национал успя да вкара 21 пъти във всички турнири през миналия сезон и вече има на сметката си 13 гола през тази кампания. Договорът му с „виолетовите“ изтича през лятото на 2023 година и вече стана ясно, че самият той не желае да удължи престоя си на „Артемио Франки“. По тази причина от Фиорентина вероятно ще продадат 21-годишния нападател в близко бъдеще.

Сега обаче се твърди, че Тотнъм води в надпреварата за подписа на Влахович, като Ювентус също следи отблизо ситуацията. Изглежда, че „шпорите“ може да склонят да хвърлят всичките си ресурси за трансфер на нападателя, ако Кейн напусне лондончани през идното лято.

И Конте, и Паратичи са напълно убедени, че Влахович ще бъде „идеалният наследник“ на капитана на Англия, пише „Tuttomercatoweb“.

Изданието твърди, че „шпорите“ може да започнат да планират живота си без Кейн, който е „предопределен“ да напусне клуба, след като не успя да си осигури мечтания трансфер в Манчестър Сити през изминалото лято.

Съобщава се, че Влахович е идентифициран като човека, който ще наследи Кейн на върха на атакуващия тризъбец на Конте, но лондончани вероятно ще бъдат принудени да изчакат до лятото, за да имат шанс да си осигурят подписа му, тъй като от Фиорентина не желаят да продават своята звезда през януари.