Хърватският атакуващ футболист Марко Пяца по всичко личи ще се наслади на доста интересно лято. Валенсия и Шалке 04 ще влязат в пряк дуел за подписа на 22-годишния техничар, който в момента играе като преотстъпен от Юве при германците.

Изглежда много вероятно след приключването на кампанията Валенсия да продаде голаджията си Симоне Дзадза. Това би трябвало да генерира добри приходи, които ще се използват за увеличаване дълбочината в състава предвид очертаващото се участие в Шампионската лига през сезон 2018/2019.

Пяца от своя страна премина с 6-месечен наем в Шалке, за да се изявява по-редовно и да има шанс да попадне в състава на Хърватия за Световното първенство в Русия. Под ръководството на Масимилиано Алегри в Ювентус бившият ас на Динамо Загреб не можеше да се пребори с конкуренцията.

По-рано този месец „кралско сините” от Гелзенкирхен заявиха намерения да задържат Пяца в отбора си. Най-вероятно шефовете на германците имат предвид наем за още един сезон, тъй като Юве много трудно би се съгласил на продажба.