Отборът на Ювентус е готов да се раздели с полузащитника Аарън Рамзи, за да финансира евентуалния трансфер на нападателя на Фиорентина Душан Влахович. Трансферната цел на Арсенал и Тотнъм Влахович е свързан с трансфер далеч от Фиорентина, докато Рамзи е в плановете на Нюкасъл.

„Биаконерите“ трябва да намалят разходите си за заплати, за да финансират пободен трансфер на сръбския национал, твърди „Tuttosport“. Рамзи получава заплата от 11,8 милиона паунда, което пък няма да е пречка за „свраките“ да го привлекат. Ако се стигне до трансфер на 30-годишния уелсец на „Сейнт Джеймсис Парк, Юве ще започне офанзива за Влахович.

21-годишният нападател основна цел на „биаконерите“ за следващото лято, но може да отправи оферта още през януари, ако Рамзи напусне. Самият Влахович предпочита да премине в Ювентус, отколкото в Арсенал и Тотнъм.

От Фиорентина обаче не са склонни да продадат най-голямата си звезда на съперник от Серия А. Въпреки че може да нямат избор, тъй като преговорите за нов договор между двете страни са в застой. Настоящият контракт на Влахович изтича през 2023 година, като клубът отчаяно иска да го обвърже с нов договор.

Това означава, че те биха могли да бъдат принудени да продадат до следващото лято, ако искат да вземат солидна сума за него. Един от  директорите в клуба Джо Бароне вече потвърди, че Влахович може да бъде продаден още през януари. Порталът Transfermarkt.com го оценява 50 милиона евро.