Футболистът на Челси Жоржиньо е направил свой приоритет да остане на „Стамфорд Бридж“, като преговорите за удължаване на договора му са планирани да се проведат през месец септември. Не е тайна, че 30-годишният полузащитник е свързван с напускане на „сините“, след като навлезе в последните 12 месеца от контракта си в западен Лондон.

Ювентус е сред възможните дестинации и може да се опита върне италианския национал в Серия А. През месец май беше разкрито как шефът на „биаконерите“ Федерико Керубини е пристигнал в Лондон в опит да уреди сделка за бившия ас на Наполи. Дори имаше информации, че Юве е готов да предложи на Челси Мерих Демирал в замяна на победителя от Европейското първенство миналата година.

Но въпреки интереса от страна на Масимилиано Алегри, агентът на Жоржиньо - Жоао Сантос, настоя, че играчът иска да остане Челси и обяви, че роденият в Бразилия халф ще преговаря с клуба за нов договор по-късно през годината.

„Челси е приоритет. Договорът му изтича през 2023 година. Мисля, че ще говорим за подновяването му през септември“, каза Сантос пред „Tuttomercatoweb“.

Говорейки през март, Сантос разкри, че пет италиански клуба искат да си осигурят услугите на Жоржиньо.

 „Да играе в Серия А е мечта за него и сърцето му остава завинаги тук. Както стоят нещата, той може да играе за четири или пет клуба: Милан, Интер, Юве, Рома или Наполи“.

Откакто се присъедини от Наполи за 50 милиона паунда, Жоржиньо участва в 188 мача за Челси, отбелязвайки 26 гола. Той изигра 47 мача във всички турнири през миналия сезон, в които се отчете с девет гола и четири асистенции.