Халфът на английския Челси Жоржиньо може да напусне „сините“ през лятото, това призна агентът на играча Жоао Сантос. 28-годишният италианец, който има 32 мача през този сезон във всички турнири за тима на Франк Лампард, е свързван с трансфер в италианския шампион Ювентус.

„Всичко може да се случи през трансферния прозорец. Казвам „защо не на Ювентус?“, защото Жоржиньо има тригодишен договор с Челси, но естествено приоритетът му е оставането тук, но има възможност да напусне през лятото“, заяви Сантос пред „TuttoJuve“.  

„Ако реши да напусне, тогава ще прегледаме всички опции от Италия, Франция и Англия. Защо да не бъде възможен трансфер в Ювентус? Те са най-добрият отбор в Италия, този, който спечели най-много в последните години. Сари беше треньор на Жоржиньо в Наполи и Челси. Той беше фундаментален в неговите тактически идеи в последните четири годени, познава системата му на игра и затова може би са тези спекулации“, допълни още агентът на италианеца.

„Ако Ювентус, които вече имат много силен състав, имат нужда от него и Челси са готови да продават, ние със сигурност ще се възползваме от възможността. Никой от Юве не ме търсил сега или в миналото за Жоржиньо“, сподели още Сантош.