Манчестър Юнайтед е изпратил скаути за полузащитника на Бреша Сандро Тонали за предстоящия мач на отбора му срещу Ювентус. Италианският Gazzetta dello Sport пише чрез своя основен журналист – Николо Шира, че представители на англичаните ще бъдат на „Марио Ригамонти”, за да видят на живо изявите на спрягания за „Новия Андреа Пирло” в Италия. Желанието на играча минавало през опцията да заиграе при английския тим.

Германският Борусия Дортмунд също иска да вземе младия талант, но сделка с германците е по-малко вероятна, след като и Ювентус иска да привлече младока в редиците си. Интересът на „бианконерите” датира не отскоро. Tuttosport пък пише, че Ювентус също ще направи атака за подписа на 19-годишния футболист на Бреша, който се очаква да играе титуляр в мача именно срещу „старата госпожа”. Ювентус планира да вземе правата на футболиста и да го пусне под наем в Сасуоло, където той да натрупа допълнителен опит преди да заиграе на „Алианц Стейдъм”.

Друга медия на Ботуша пък пише, че Фиорентина е претърпял крах в опита си да вземе Тонали през лятото и точно заради това е върнал Милан Бадел на „Артемио Франки”.