Само в рамките на няколко дни Олимпик Лион може да се подсили с двама играчи, преминали през Манчестър Юнайтед. След като трансферът на Мемфис Депай вече е факт, сега „хлапетата“ са насочили вниманието си към Патрис Евра.

35-годишният футболист изведнъж се оказа извън плановете на Ювентус, като не е играл за тях от началото на декември. Договорът на ветерана изтича в края на кампанията, а дотук ръководството показва, че не смята да го подновява. Така „старата госпожа“ ще се опита да продаде французина сега, за да прибере поне някаква сума.

Според вестник „Л'Екип“ Лион се е амбицирал сериозно да върне Евра обратно в Лига 1. Дотук футболистът отхвърли офертите на Кристъл Палас и на неназован китайски тим. За него няма да представлява трудност и да довърши сезона в Ювентус, ако не получи подходящо предложение.

Евра започва футболната си кариера в младежката академия на Пари Сен Жермен, но я напуска през 1998 година. След това носи екипите на Марсала, Монца, Ница, Монако и Манчестър Юнайтед. Евра играе в Ювентус от лятото на 2014 година.