Най-ценният футболист  в състава на Фиорентина – Федерико Киеза от месеци има сключена принципна договорка с Ювентус и смята да подаде официална молба за трансфер. Според „Калчомеркато” следващите седмици на „Артемио Франки” ще бъдат изключително турбулентни.

21-годишният футболист е продукт на клубната школа, като също е син на иконата за „виолетовите” Енрико Киеза. От над година обаче името му се свързва с омразния за феновете на Фиорентина Ювентус, като по този повод новия клубен собственик Роко Комисо се закани, че в никакъв случай няма да го продаде на торинци.

Преди две години се случи подобен трансфер, като Федерико Киеза напусна флорентинци и облече екипа на „старата госпожа”. Тогава феновете не приеха сделката никак добре, а сега реакцията може да бъде дори по-жестока.

„Калчомеркато” убедено твърди, че сделката с Ювентус е била скрепена с устна договорка в последните дни на предишните собственици от фамилия Дела Вале. Става дума за 5-годишен контракт, според който Киеза ще получава по 5 милиона евро на сезон.

След три дни е уговорена среща между на Киеза и неговия антураж с Роко Комисо. Именно там се очаква младият италиански национал да пожелае трансфер. Една подобна продажба би осигурила на клуба солиден трансферен бюджет, след като дотук единствените нови имена бяха Алекса Терзич и Пиетро Терачано. Фиорентина възнамерява да търси сума от 60-70 милиона евро за бързоногото крило. В същото време обаче треньорът Винченцо Монтела иска Киеза да остане, понеже младокът ще бъде интегрална част от състава му.