София отново се превръща в столица на световната художествена гимнастика. Най-добрите грации започват утре участието си във втората за сезона Световна купа. А днес българският национален отбор направи добра подиум тренировка в Арена София.

В рамките на 30 минути Боряна Калейн, Стиляна Николова и петте момичета от ансамбъла изиграха стабилно новите си съчетания.

„Допускаха се някои грешки, но момичетата играят с добро самочувствие, уверени, концентрирани и играха много добре. При всички случаи вече пред публика ще има някакво вълнение, но мисля, че вече са достатъчно зрели и двете, и ансамбъл, за да могат да овладеят вълнението“, сподели Илиана Раева.

Голямата отсъстваща от Световната купа в Арена София е световната шампионка Дария Варфоломеев от Германия, а Боряна Калейн и Стиляна Николова ще се борят за призово класиране.

България има пълен комплект олимпийски квоти за игрите в Париж. Преди най-големия спортен форум обаче на грациите им предстоят още три световни купи, Европейско първенство в Будапеща и първа Европейска купа в Баку.