Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева даде специални наставления след подиум тренировката на момичетата от ансамбъла. Те проведоха занимание в „Арена София“ в навечерието на турнира, който ще се проведе от 12 до 14 април.

Илиана Раева разговаря с гимнастичките, както и с Весела Димитрова и нейната помощничка, непосредствено след заниманието. Това, разбира се, е традиция по време на големи състезания.

Ансамбълът проведе успешно занимание преди старта на надпреварата пред родна публика, а Раева уточни, че това момичетата изглеждат пределно концентрирани преди турнира в столицата.

Щабът е заложил на нови композиции, с които да атакува олимпийския връх през лятото в Париж. София Иванова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева, Магдалина Миневска и Камелия Петрова показаха изключителни съчетания.

Музиката за композицията с пет обръча е по емблематичната мелодия на Енио Мориконе от филма "Професионалистът" с Жан-Пол Белмондо. Музиката обаче е смесена с български мотиви, а традиционният кавал прави мелодията неповторима.

За съчетанието с ленти и топки тимът ни е заложил на ремикс на изключително популярното парче ''Someone Else'' (“Някой друг“ – бел. ред.) на  Allegro Feat. L.V., Fresh Game & Cokni O'Dire. Хореографският тандем Елица Павликенова и Алекс Нушев е създал индивидуално звучене на тази популярна песен, но в същото време ремиксът подчертава възможностите на всяко едно от момичетата.

Снимки от подиум тренировката на грациите: 

БТА
31 снимки