Тенис легендата Новак Джокович и неговата съпруга Йелена Ристич преминаха по червения килим преди наградите на Световната спортна академия "Лауреус" (Laureus World Sports Academy). В Мадрид двамата отново показаха класа и стил, доближаваща се до големите холивудски звезди, свикнали да дефилират при подобни големи събития.

Сръбският тенисист облече черен смокинг със сатенени ревери, подходяща папийонка и лъскави лачени обувки. Йелена Джокович реши да заложи на класиката - черна рокля без презрамки с разкроена пола и модерни джобове. Тя допълни страхотната визия с диамантено колие, обеци и пръстени. 

Йелена е популярна с това, че предпочита класическия етикет, докато придружава съпруга си на спортни събития. Госпожа Джокович е президент на фондация "Новак", която започна да функционира през 2007 г. с цел да помогне за образованието на децата в Сърбия, по-специално да се грижи да ходят на детска градина.

По време на церемонията състезателят по американски футбол Том Брейди връчи на Новак наградата Спортист на годината. Тенисистът я получава за пети път в своята кариера. Той вече беше удостоен с тази чест през 2013, 2015, 2016 и 2019 г. Призът е признание за страхотното му представяне през изминалата година, когато Джокович спечели три турнира от Големия шлем – Австралия, Франция и САЩ.

Ноле печели отличието за пети път и се изравни по този показател с швейцарската тенис легенда Роджър Федерер. Преди това сърбинът е вземал статуетката през 2012, 2015, 2016 и 2019 година. През миналия сезон той стана шампион на три турнира от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия, "Ролан Гарос" и Откритото първенство на САЩ.