Световният шампион по футбол с тима на Франция от Мондиал 2018 - Пол Погба, обжалва пред Спортния арбитражен съд (КАС) четиригодишното си наказание за нарушаване на антидопинговите правила, съобщиха за ТАСС от съда.

"Пол Погба подаде жалба срещу решението на Националната антидопингова организация на Италия. Към момента няма друга информация", заявиха от КАС.

На 29 февруари полузащитникът на италианския Ювентус Погба беше дисквалифициран за четири години заради нарушаване на антидопинговите правила. По-рано АНСА съобщи, че допинг пробата му е дала положителен резултат за тестостерон след мача от първия кръг на италианското първенство с Удинезе (3:0). На 6 октомври вторият допинг тест на Погба също излезе положителен.

30-годишният футболист е световен шампион за 2018-а и сребърен медалист от Европейско първенство през 2016-а. До момента в кариерата си той е играл още за английския Манчестър Юнайтед, където спечели Лига Европа (2017). С Ювентус Погба стана четири пъти шампион на Италия, три пъти спечели Суперкупата на страната и два пъти Купата на Италия.