Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри напомни преди гостуването на Каляри в петък вечер в 33-ия кръг на италианската Серия А, че от осемте победи на противника този сезон, шест са като домакини, а 23 от спечелените 31 точки са от домакински срещи.

"Каляри е отбор, който вкарва доста голове в последните 15 минути на мачовете си и особено с футболисти, които влизат като резерви. Те са вкарали повече голове с резерви, отколкото всеки друг", заяви Алегри на пресконференция по-рано днес.

"Знаем, че ни предстои труден двубой, така че нашата най-добра версия трябва да се появи. Няма да правим промени в състава с мисълта за Купата на Италия, тъй като най-важният мач сега е този срещу Каляри, а после ще се съсредоточим върху Купата", добави наставникът на Ювентус.

Тимът от Торино има мачове с Милан, Рома и Болоня в следващите няколко месеца.

"Важно е да останем концентрирани в следващия месец и малко. Предстоят ни доста трудни срещи. Победата на този етап означава почти двойно", каза още Масимилиано Алегри

Каляри записа само една загуба в последните си осем мача, а старши треньорът на отбора Клаудио Раниери разкри: "Казах на момчетата, че се справят добре, но имаме нови предизвикателства пред нас."

"Тимът е концентриран и трябва да задържим правилния баланс. Трябва да продължим да натискаме без страх", допълни Раниери./БТА