Старши треньорът на Ювентус - Масимилиано Алегри, застана пред медиите и сподели очакванията си преди утрешния реванш от полуфинала за Купата на Италия срещу Лацио в Рим. „Бианконерите“ спечелиха първата среща с 2:0.

„Очаквам Лацио, който ще играе с голяма агресия, ще трябва да върне два гола. Той се променя в сравнение с този на Сари, те са по-агресивни, утре ни очаква много труден мач. И вътре на терена, и извън него. Ще се наложи да изиграем страхотен мач“, започна специалистът.

„Започнахме тази година с две цели. Да влезем в четворката, като сме трети в класирането, но тя все още има време, има още много директни сблъсъци. И да се опитаме да вземем Купата на Италия. Утре ще разберем дали сме били добри в това да отидем на финал или не. След това първенството, няколко точки, за да постигнем и другата цел”, продължи той.

„Винаги съм казвал, че когато играеш, играеш за максимални резултати. Ако постигаш резултати, си добър, ако правиш по-малко, си по-малко добър. Трябва да сме съсредоточени върху целите, за които играем, за които работим. През последния месец се решиха шампионатите, купите, местата в Шампионската лига. Ние стигнахме дотам. Това е най-важният момент. Все още не сме стигнали до Шампионската лига или до Купата на Италия. Утрешният мач е напълно различен от този в Каляри. Нека го оставим настрана, видяхме колко много неща не бяха наред. Ще намерим различен отбор, той ще ни атакува. Ще трябва да бъдем добри, яснo изразени, да играем с индивидуалност, когато имаме топката”, обясни Алегри.

„Киеза ли? Той винаги е извършвал най-важните действия, дори в петък в Каляри. Помогна за гола на Влахович. Всички те са важни. Днес ще направя оценка на тренировката. Утре ще има реална нужда от промени, за мача ще трябва да се борим. Ще бъде дълъг мач”, каза още треньорът на „биаконерите“, след което отговори и на въпрос за своето бъдеще.

„Работя работа, която ми харесва, след това клубът има право да оценява ползата от треньора в един или друг контекст. Вярвам, че най-важното за нас в момента е да постигнем целите си. Ние сме тук за това, работили сме толкова много за това. Утре е хубав мач, важна среща”, заяви още Алегри.