Роберто Де Дзерби може да се присъедини към Ювентус, след като напусне Брайтън след края на сезона. Както е известно, „чайките“ потвърдиха в събота, че италианският специалист няма да продължи да води отбора след последния мач срещу Манчестър Юнайтед в неделя, въпреки че има договор за още две години с южняците.

44-годишният Де Дзерби беше свързван с редица от най-добрите клубове в европейския футбол, включително Ливърпул, Байерн Мюнхен и Барселона, преди формата на „чайките“ да се влоши през последните месеци.

По-рано през седмицата пък Ювентус уволни Масимилиано Алегри и бившият наставник на Сасуоло може да се завърне в Серия А, пише The Independent. Съобщава се още, че Де Дзерби вече не се разглежда като толкова сериозен кандидат за нов треньор на Байерн.

Иначе, „старата госпожа“ спечели Купата на Италия тази седмица, побеждавайки Аталанта с 1:0 в Рим, но Алегри беше изгонен след ожесточен спор със съдиите на мача. Италианецът е разследван от дисциплинарния трибунал на Италианската футболна федерация, като „бианконерите” бързо отстраниха треньора от поста му при втория му престой в клуба.

Де Дзерби сега се разглежда като много сериозна опция за Юве, който е четвърти в Серия А и ще играе в Шампионската лига през следващия сезон.