Тази вечер за Ювентус предстои най-важния мач за сезона. „Старата госпожа“ ще се изправи срещу Аталанта във финала за купата на Италия, а двубоят ще се играе на „Стадио Олимпико“ в Рим.

И въпреки че Юве ще се бори за трофей в днешната вечер, сякаш напрежението около наставника Макс Алегри така и не стихва. Мнозина очакват, че той ще напусне клуба след края на настоящия сезон, а сега, със съвет към него се обърна бившият защитник Чиро Ферара.

Според бившия футболист на гранда от Торино, има прекалено много натрупано напрежение между феновете и Алегри и най-добрият вариант ще бъде Ювентус да има своя нов наставник за следващата кампания.

„В никакъв случай не желая да говоря лоши неща за Алегри и няма да го направя. Напротив, смятам, че той е един страхотен специалист, просто в клуб като Ювентус, понякога е доста трудно да се работи. Много е лесно всички обвинения да се хвърлят върху треньора, но не мисля, че това е правилното. Всички в момента са разочаровани от сезона, най-вече футболът, който играе Ювентус не се харесва, но ситуацията към днешна дата е такава.

С оглед на негативните резултати се натрупа прекалено голямо напрежение между част от тифозите и Макс, като наистина има някои хора, които го подкрепят, но личното ми мнение е, че след края на сезона той ще си тръгне. Не съм сигурен, че една купа на Италия може да реши проблемите в сегашната ситуация, но във футбола човек никога не знае, възможно е  пък нещата да се обърнат.

Според мен, колкото и специалистите да отдават своите предпочитания на Аталанта за финалния двубой, и да считат състава на Гасперини за фаворит, аз вярвам, че в Юве ще дадат всичко от себе си и ще се борят със зъби и нокти, за да спечелят трофей през сезона. Ще бъде интересен мач, и дано феновете се насладят на един зрелищен финал“, каза Ферара