Генералният мениджър на Ювентус Джузепе Марота похвали клуба за „страхотното отборно представяне”, което е било необходимо за привличането на Кристиано Роналдо. Шефът също така потвърди подозрението, че цялата операция е започнала с пристигането на новото попълнение Жоао Кансело.

Марота със сигурност е изиграл повече от ключова роля при преговорите с Реал Мадрид, който ще получи 105 милиона евро за 33-годишния португалец. По думите на италианеца петкратният носител на „Златната топка” сам е избрал да заиграе в Торино.

„Беше страхотно отборно представяне. Да, аз съм щастлив, много щастлив”, заяви 61-годишният Марота пред „Кориере дела сера”.

„Истинските големи герои тук са футболистите на Ювентус и акционерите. Кристиано Роналдо беше първият, който повярва в тази сделка, първият, който завъртя колелото. Той избра Ювентус.”

„Когато разбрахме, че ни се открива тази възможност, акционерите се съгласиха да подкрепят клуба. Настоявам върху това – беше страхотна екипна работа.”

„Всичко започна, когато стартирахме преговорите за Жоао Кансело (бранителят и Роналдо имат един и същ агент – Жорже Мендеш – б.р.). Искаме да изразим максималното си задоволство и щастие от привличането на Роналдо, както и от неговото решение да заиграе в Ювентус. Той е щастлив, че ще играе в един от най-големите клубове на планетата. Вече е решил и къде ще живее – в един красив пентхаус в центъра на Торино”, коментира още Марота.

Още по темата:

Стъпка по стъпка: Алегри и Роналдо си похортуваха

Юве обяви Роналдо и сайтът на торинци се срина

Кристиано и босът на Юве с наздравица след трансфера

Кристиано в Юве - цялата сага по дати

Акциите на Ювентус полудяха

Роналдо без специално изпращане от Реал Мадрид