Ювентус и Масимилиано Алегри са забравили за различията си, след като от клуба пуснаха официално съобщение, от което става ясно, че двете страни са си стиснали ръцете и договорът на специалиста ще бъде прекратен по взаимно съгласие.

„Искаме да благодарим на Алегри за всички успехи, постигнати в продължение на много години. Пожелаваме му всичко най-добро в бъдещите начинания“, написаха „биаконерите“.

Италианският гранд уволни Алегри на 17 май, само ден след спечеления финал за Купата на Италия срещу Аталанта. Треньорът остана много разочарован от решението на ръководството и заплаши да потърси правата си в съда. Той беше готов да поиска неустойка в размер на 9 милиона евро, но в крайна сметка е направил компромис и Ювентус няма да му плати нищо.

Това беше втори престой на Алегри начело на „старата госпожа“. От май 2021-а година той записа 149 мача начело на Юве, в които постигна 80 победи. Очаква се новият треньор на Ювентус да е Тиаго Мота, който напусна Болоня, след като го класира за Шампионската лига.