Звездата на Барселона Лионел Меси за първи път поставя Кристиано Роналдо в личната си тройка за класацията на ФИФА за Най-добър футболист.

Като капитан на националния отбор на Аржентина нападателят на „каталунците“ даде своя глас. На първо място той е поставил Лука Модрич, а след него Килиан Мбапе. В подреждането на Лионел Меси Кристиано Роналдо фигурира на третата позиция.

В тройката на португалския футболист Лионел Меси липсва, за сметка на Рафаел Варан, Лука Модрич и Антоан Гризман.

Капитанът на българския национален тим Ивелин Попов е дал гласа си именно за победителя в класацията на ФИФА – Лука Модрич. На второ място той е поставил Антоан Гризман, а на трето – Кристиано Роналдо.

Петър Хубчев, в качеството си на селекционер, също гласува за най-добър играч и това е Лука Модрич. В тройката на треньора са Еден Азар и Килиан Мбапе.

Хърватският национал Лука Модирч бе избран за номер 1 на ФИФА за 2018 година. Плеймейкърът на Реал Мадрид се справи с конкуренцията на своя съотборник Кристиано Роналдо и нападателя на Ливърпул Мохамед Салах. Победителят в анкетата на ФИФА се определя след гласуване на треньори, капитани, избрани журналисти и фенове.