Централният бранител на Ювентус Мехди Бенатия намекна, че може и да продължи кариерата си на друго място. Мароканският национал призна за симпатиите си към наставника на Олимпик Марсилия Руди Гарсия.

31-годишният футболист игра под ръководството на французина в Рома през кампания 2013/2014. Сега се спекулира, че Ювентус ще го продаде, за да отвори място за привличането на Диего Годин от Атлетико Мадрид.

Дармиан подписва с Ювентус до седмица

„Харесвам Руди Гарсия, но все още имам 2 години по договора си с Ювентус”, коментира Бенатия пред френското издание RMC Sport. „Точно в този момент фокусът ми попада върху Световното първенство. След това ще решим кое е най-добре за Ювентус и мен.”

Бенатия също така надълго и нашироко обсъди вероятността неговият доскорошен съотборник Джанлуиджи Буфон да премине в Пари Сен Жермен като свободен агент. „Тъжен съм от неговото напускане, трудно е да гледам шкафчето му съблекалнята празно. Обожавам Джиджи. Имам предвид отвъд футбола. Неговото напускане остави голяма празнина.”

Ювентус готов да похарчи 200 милиона за лятна селекция

„Трудно е да си представя Ювентус без него, защото той е повече от вратар. За мен той беше по-голям брат.”

„Не съм изненадан от слуховете за ПСЖ. Това, което отличава Буфон от всички други, е неговият манталитет, това, че още е гладен за успехи.”

„Докато има желанието, няма причина да спира с футбола.  Не виждам как друг вратар от неговата класа би бил достъпен за без пари. ПСЖ вече разполага със солиден страж в лицето на Алфонс Ареола, но Буфон би бил истинско попадение”, отчете Бенатия.