Ювентус постигна първа победа в Серия А от 25 февруари насам, след като надигра трудно Фиорентина у дома с минималното 1:0. Единственото попадение реализира Федерико Гати в 21-ата минута.

„Старата госпожа“ изигра силно първо полувреме, в което им бяха отменени три гола поради засади, а на два пъти топката срещна гредата. След първата греда, която бе на Гати, попадение на Душан Влахович бе отменено, а след втората, която бе на Глейсон Бремер, падна и единственият гол в мача. Фиорентина също удари греда чрез Нико Гонсалес в 74-ата минута.

Снимки: Gulliver/GettyImages
25 снимки

Мачът на „Алианц Стейдиъм“ започна по страхотен начин за домакините, които вкараха гол в шестата минута, но попадението на Уестън Маккени не бе зачетено заради засада. След още шест минути Юве наниза нов гол в мрежата на Пиетро Терачиано, но страничният съдия вдигна флага си и голът на Бремер не бе зачетен.

Бразилският защитник бе близо до нов гол в 21-ата минута, когато засече с глава центриране от ъглов удар, но уцели левия страничен стълб. Вместо това, топката стигна до Федерико Гати и той отблизо прати топката във вратата на „виолетовите“, като този път попадението нямаше за какво да бъде отменено – 1:0.

Тимът на Масимилиано Алегри продължи да играе чудесно в предни позиции, като в 32-ата минута Маккени свали една топка с глава за Душан Влахович и сърбинът порази вратата на бившия си отбор. Голът обаче бе преразгледан със системата ВАР, при което стана ясно, че е имало засада и попадението на Влахович не бе зачетено.

Фиорентина можеше да изравни в 41-ата минута, когато Кристиано Бираги стреля от дистанция, но топката мина покрай вратата на Войчех Шчесни.

Четвърт час преди края на редовното време Николас Гонсалес си нагласи топката и стреля от 15-ина метра. Вратаря Войчех Шчесни обаче се разтегна максимално и докосна топката, която след това се удари в гредата.

Фиорентина продължи да опитва да стигне до изравнителен гол, но „биаконерите“ не допуснаха да бъдат изненадани и се поздравиха с първа победа в първенството от края на февруари насам. По този начин Ювентус събра 62 точки на третото място във временното класиране, като остава на шест от втория Милан и с четири повече от четвъртия Болоня. „Ла Виола“ пък остава едва десети с 43 точки в актива си, седем по-малко от шестия Аталанта.