Мерих Демирал довери, че ще се бори за своето място в Ювентус, за който смята, че притежава най-добрите защитници в света. Същевременно турският бранител говори и за добрите си отношения със суперзвездата Кристиано Роналдо.

Демирал се приседини към Юве от Сасуоло през това лято, но продължава да има само един изигран мач в италианската Серия А. 21-годишният футболист обаче призна, че ще продължава да се труди, за да убеди Маурицио Сари, че притежава качествата да играе в отбора на торинския гранд.

„Ювентус е един от най-добрите отбори в света. Отбор с най-добрите защитници в миналото и настоящето. Чудесно е да съм тук. Да достигна до това ниво бе част от моите планове и не мисля, че бързо стигнах дотук. Винаги давам 100% от себе си на тренировки и мачове и това се отблагодарява”, говори той пред турските медии.

„Треньорът решава кога да играя и кога не. Трябва да запазя спокойствие и да се боря за моето място”, продължи той.

Липсата на игрови минути с Демирал направиха така, че веднага се появиха информации, че той може да продължи кариерата си в Милан. „Фокусиран съм върху моята работа, а моите агенти се грижат за трансфери и договори. Чувам това, което говорите журналистите. Както казах, работя на 100% винаги. Ако правя добре нещата, всичко ще се развива на ниво”, подчерта Мерих Демирал.

Демирал говори също така за топлото посрещане от всички в съблекалнята на Юве, а също така, че е в много близки отношения с Кристиано Роналдо. „Емре Джан ми помогна много, след което дойде капитанът Джорджио Киелини да ме поздрави за трансфера. Кристиано Роналдо пък е винаги готов да ми помага. Той видя, че говоря португалски с Жоао Кансело. Оттогава той се зарадва за това и си говорим на португалски. Много топъл човек е и ме учи на нови думи на техния език. Мисля, че той е най-добрият в нашия отбор, а това ми е шансът да играя с него в един клуб”, призна още той.

Турция ще открие Евро 2020 срещу Италия, като Мерих гледа смело към откриващия мач. „Супер е, че ще играем срещу Италия на откриването на Евро 2020. Познавам играчите им. Киелини дойде при мен и веднага ми каза: „Ние сме по-добри от вас. Обърнах се към Блез Матюиди и го подсетих, че победихме световния шампион. Тогава Блез отвърна, че Франция е пръв в групата. Всички се смяхме заедно – това е забавната част на спорта”, завърши Мерих Демирал.