Ювентус се класира за финала на Копа Италия, въпреки загубата с 1:2 от Лацио на "Олимпико" в реванша от полуфиналите на турнира. Тати Кастеянос вкара два гола за "римските орли" в 12-ата и 49-ата минути, а Аркадиуш Милик се разписа за "бианконерите' в 83-ата минута. Така след успех с 2:0 в първата среща "старата госпожа" си осигури място на финала. 

Торинският гранд ще спори с Аталанта или Фиорентина за трофея през този сезон. 

Gulliver/GettyImages
39 снимки

Първата добра възможност се откри пред Ювентус в 8-ата минута. Андреа Камбиазо овладя в наказателното поле на домакините и отправи опасен удар, който премина покрай вратата. 

"Орлите" поведоха с първата си добра възможност за гол. В 12-ата минута Луис Алберто центрира от корнер, а Тати Кастеянос надскочи Алекс Сандро и с глава прати топката във вратата за 1:0. 

В 22-ата минута Душан Влахович получи от Филип Костич в наказателното поле. Сръбският нападател не успя да осъществи добър контакт с топката, но все пак нанесе удар, но Христос Мантас изби с крак. Десет минути по-късно Бремер засече с глава ценриране от корнер на Костич, но прати топката над вратата. 

В 33-ата минута "орлите" организираха опасна атака през центъра. Луис Алберто напредна с топката и нанесе удар, който беше блокиран от Бремер. 

Минута преди края на първото полувреме Лацио получи златен шанс да изразни общия резултат. Тати Кастеянос получи подаване зад защитата и се озова сам срещу вратаря. Аржентинецът овладя топката, но Матия Перин успя да скъси ъгъла и да избие с крак удара на нападателя на домакините. 

Второто полувреме започна страхотно за Лацио. В 49-ата минута Фелипе Андерсон подаде към Луис Алберто, а испанецът пусна извеждащ пас към Тати Кастеянос. Аржентинецът се справи с Бремер и с хладнокръвен удар вкара за 2:0 и изравни общия резултат. 

След попадението "бианконерите" погледнаха по-смело към вратата на Мандас. В 55-ата минута Уестъ МакКени пусна успореден пас в наказателното поле, с който преодоля и вратаря, но Адам Марушич изпревари Душан Влахович, който можеше да се разпише на празна врата. Малко след това шут на сърбина премина покрай вратата. 

В 78-ата минута Луис Алберто опита да изненада Перин с удар от далечна дистанция, но стражът не се затрудни и улови. 

Пет минути след това Ювентус си върна предимството в общия резултат. Влезлият преди секунди Аркадиуш Милик успя да се разпише. Тимъти Уеа овладя центриране отляво и пусна остър пас по земя, който полякът успя да засече и от 3-4 метра прати топката във вратата. 


Лацио - Ювентус 2:1

1:0 Тати Кастеянос (12)

2:0 Тати Кастеянос (49)

2:1 Аркадиуш Милик (83)

Лацио: Христос Мандас, Адам Марушич, Марио Хила, Алесио Романьоли, Елсеид Хисай, Николо Казале, Матео Гендузи, Данило Каталди, Фелипе Андерсон, Луис Алберто, Тати Кастеянос

Треньор: Игор Тудор

Ювентус: Матия Перин, Алекс Сандро, Бремер, Данило, Андреа Камбиазо, Филип Костич, Адриен Рабио, Уестън МакКени, Мануел Локатели, Федерико Киеза, Душан Влахович

Треньор: Масимилиано Алегри