Един от ръководителите на Ливърпул Том Уорнър направи интересно сравнение между Висшата лига и Серия А, заявявайки, че в Италия Ювентус печели титлата всеки сезон без конкуренция.

През миналия сезон „мърсисайдци“ останаха на втора позиция в класирането във Висшата лига, събирайки актив от 97 точки. Юве през това време спечели своята 8-ма поредна титлата в Серия А. Това предизвика и интересните коментари на председателя на Ливърпул.

„Разбира се, титлата е голямата ни цел. Миналият сезон обаче ни научи да сме гладни за победата във всеки двубой и да гледаме всеки мач сам за себе си“, коментира Уорнър.

„Ще се опитаме да сме конкурентни във всеки един турнир, в който участваме през този сезон. Искаме отборът да изглежда също толкова задружен, колкото през миналата кампания“.

„Трябва да отдадем заслуженото на Сити, те играха безапелационен футбол. След януари те почти не изгубиха точка и заслужено спечелиха титлата. Ще е голямо предизвикателство за нас да се опитаме да ги преборим сега“.

„Такива сезони са от полза за Висшата лига и за целия спорт. Не искаме да имаме лига като тази в Италия, където Ювентус печелят всеки сезон, без никаква конкуренция“, завърши хапливо Уорнър.