Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри заяви, че не очаква от тима си да направи безгрешни мачове срещу Реал Мадрид в полуфиналите на Шампионската лига. Вместо това италианският наставник иска от своите момчета да се преборят с европейския клубен първенец единствено с увереност в собствените си сили.

„Бианконерите“ със сигурност надминаха очакванията на всички в Италия, като достигнаха тази фаза за първи път от 2003 година насам, когато отново срещнаха Реал Мадрид. Първият мач от сблъсъка ще бъде на 5 май в Торино, докато реваншът е на 13-и този месец.

„Не трябва да изиграваме перфектен мач срещу Реал Мадрид, невъзможно е да изиграеш перфектен двубой“, коментира Алегри. „По-скоо трябва да играем в мача по начин, който ни вдъхва увереност в собствените сили. Все пак щом сме стигнали до полуфиналите, значи трябва да има някаква причина. Да си сред четирите най-добри тима в Европа е нещо необикновено.“

„Не става дума за формации, а как интерпретираш факта, че ще играеш срещу Реал Мадрид. Те са сензационни от тактическа гледна точка, защото имат за треньор Карло Анчелоти, който е печелил Шампионската лига няколко пъти. Техните индивидуалности в състава също са много силни“, допълни Алегри.