Ювентус официално обяви, че е привлякъл полузащитника Карлос Алкарас, който пристига под наем от втородивизионния английски Саутхамптън. „Бианконерите“ са платили около 4 милиона евро евро за преотстъпването с бонуси от почти 2 милиона, а ако искат да задържат играча за постоянно, те ще трябва да извадят още 49,5 милиона.

Така “Старата госпожа” успяха да постигнат целта си да се подсилят в средата на терена, доверявайки се на 21-годишния аржентинец, който за една година в състава на „светците“ изигра 47 срещи с 8 гола и 5 асистенции след пристигането си от аржентинския Расинг срещу почти 14 млн. евро. Любопитното е, че според споразумението между Ювентус и Саутхамптън, ако полузащитникът не играе достатъчно редовно, то торинци ще платят още по-голяма сума за наема му от тиражираните 4 милиона евро. Самият Алкарас ще се повдизава в новия си тим с фланелката с номер 26.

Междувременно, популярният съименник на талантливия футболист, а именно световният номер 2 в мъжкия тенис Карлос Алкарас, се пошегува с трансфера на Ювентус. Под публикация на клуба в Инстаграм испанският тенисист написа:

„Ще дам най-доброто от себе си! Благодаря за доверието“, а от торинския гранд му отговориха с намигване.