Рома спаси първия мачбол на Ювентус за скудетото, след като с 10 души успя да стигне до реми 1:1 в мача от 25-ия кръг на Серия А. Римляните губеха в резултата с 0:1 след гола на Тевес в 64-ата, а бяха и с 10 души. Сейду Кейта обаче изравни в 78-ата и запази дистанцията между първия Юве и втория Рома на 9 точки.

В 22-ата минута, за да предотврати пас към Алваро Мората, играчът на Рома Костас Манолас за малко не вкара топката в собствената си врата, след като се опита да предотврати опасно подаване към Алваро Мората.

Рома не стигна до чисто положение пред вратата на Ювентус през първата част, ако изключим една малко по-продължителна атака в 41-ата минута.

Веднага след това обаче последва бърза контра на Ювентус чрез Карлос Тевес, чийто удар бе избит в корнер.

Така първото полувреме приключи с по-голямо владеене на топката от страна на Рома, но по-интересните ситуации бяха пред вратата на домакините.

Второто полувреме отново започна с добра контра на Ювентус. Ударът на Артуро Видал, обаче, изпрати топката на сантиметри от левия стълб на вратата на Рома.

Надмощието на торинци доведе първоначално до изгонването на Торосидис за нарушение срещу Видал в 62-ата минута. От прекия свободен удар Карлос Тевес не остави никакви шансове на римляните и изпрати топката във вратата им – 0:1 в 64-ата.

Едва в 72-ата минута удар на Манолас с глава позатрудни вратаря на Юве Буфон.

В 78-ата минута Рома стигна до фаул встрани от вратата на Юве. Центрираната топка бе посрещната от Сейду Кейта, който изпрати топката в мрежата за 1:1.

След изравняването и двата отбора вдигнаха оборотите, но отборът на Рома бе много по-активен, макар и с човек по-малко.

В крайна сметка мачът приключи нерешено – 1:1, а разликата от 9 точки на върха се запази. Ювентус води с 58 точки, Рома е втори с 49.