Интригата за италианските участници в Шампионска лига може би вече приключи. Четвъртият в класирането Наполи допусна загуба от коронования вече шампион Ювентус и компрометира сериозно шансовете си за там. 

Мачът в Торино завърши 3:1 за "старата госпожа", а след двубоя шампионите получиха титлата пред собствената публика. Роберто Перейра откри резултата за "бианконерите", но Давид Лопес изравни след почивката. Стефано Стураро обаче донесе успеха за домакините в последните минути. 

В края Мигел Бритос от състава на гостите беше изгонен, а малко след това Симоне Пепе от отсъдената дузпа преодоля Мариано Андухар и оформи крайния резултат. 

В този мач наставникът на Юве Масимилиано Алегри пусна доста експериментален състав, но въпреки това той не преклони глава пред неаполитанците, за които битката беше на живот и смърт. 

Торинци хвърлиха в екстаз феновете си още в 13-та минута. Тогава Кингсли Конан намери перфектно Роберто Перейра, който показа страхотно владение в наказателното поле и заби топката под горната греда за 1:0. 

До почивката Наполи не направи нищо смислено, а Пол Погба дори можеше да направи преднината на тима си от два гола, но не съумя да се разпише при изгодно положение в 36-та минута. Така при този резултат дойде почивката. 

Веднага след нея гостите изравниха. В 50-та минута те стигнаха до дузпа заради игра с ръка на Квадво Асамоа. Но ударът от 11-те метра на Лоренцо Инсиние беше спасен от Джиджи Буфон. Все пак при добавката Давид Лопес наниза топката в мрежата за 1:1. 

Отново Лопес можеше да донесе победата на Наполи в 69-та минута, но не беше точен. Затова южняците бяха наказани в 77-та минута, когато Стефано Стураро вкара страхотен гол след още по-хубав пас на Алваро Мората. 

В края отново Буфон трябваше да показва класата си, след като спаси по невероятен начин удар на Маноло Габиадини и запази победата за шампионите. В последните секунди пък Мигел Бритос от състава на гостите беше изгонен с директен червен картон. В тази ситуация беше дадена дузпа, която Симоне Пепе реализира за крайното 3:1.

След този развой Юве събра 86 точки на върха и просто увеличава преднината си пред останалите. Наполи пък остава с 63 точки на четвъртата позиция. Това автоматично класира Рома за Шампионската лига. А спорът за последното място ще е с Лацио.

"Орлите" обаче могат да си подпечатат визата за там при победа или равенство в градското дерби с "вълците" в понеделник и да изхвърлят Наполи от битката преди срещата между двата тима в последния кръг.