Макар половин Европа да се бие за подписа му, централният защитник Матайс де Лихт ще започне подготовка с досегашния си клуб Аякс. Грандът от Амстердам вече стартира заниманията си за лятото тази седмица, но в понеделник и младият бранител е очакван да се появи на тях. 

Той получи малко по-дълга почивка заради участието си в турнира Лигата на Нациите, в който националният отбор на Холандия игра финал. Затова по правилата на ФИФА и УЕФА ваканцията му беше удължена с няколко дни, за да има задължителните по правилник минимум 28 дни почивка. 

Името му се спрягаше за куп клубове - Барселона, Ювентус, Пари Сен Жермен, Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Байерн и т.н., но в крайна сметка ще стартира с шампиона на Ередивизие. А дали ще продължи до края на трансферния прозорец с "червено-белите" е съвсем различен въпрос. 

Очакванията са още следващата седмица Де Лихт да премине в "старата госпожа". Той се е разбрал за личните си условия, но продължават преговорите на ниво клуб-клуб. И в Аякс са категорични, че няма да приемат оферта и с цент по-малко от 75 млн. евро.