Голямата звезда на Португалия и Ювентус Кристиано Роналдо разкри тайната на футболното си дълголетие. 34-годишният футболист сподели, че подготовката и работната му етика са в основата на добрата му форма.

Петкратният носител на „Златната топка“ даде специално интервю за сайта на УЕФА. В него той засегна и предстоящия финал в Лигата на нациите. Португалия ще премери сили с Холандия в неделя (9 юни) от 21:45 часа.

Кристиано Роналдо

източник: Gulliver/Getty Images

„Винаги е хубаво да играеш за националния тим. Очевидно да си част от тази надпревара е повече от специално. Да бележа голове е черешката на тортата“, каза Роналдо.

„Финалите ми с Португалия са три – играх също и на Евро 2004‘ и на Евро 2016‘ и очаквам от трите да спечеля два. Имам надежди. Играем у дома си и ще дадем всичко. Всички заедно може да станем шампиони“, продължи португалецът за предстоящия сблъсък с Холандия.

„Предстоящият ни съперник е голям отбор. Играе хубав футбол. Има отличен състав с големи футболисти – млади и по-опитни. Това ги прави по-силни. Сложен противник, но така е на финала“, допълни нападателят, който наниза хеттрик в полфинала срещу Швейцария.

Запитан за тайната на футболното му дълголетие, 34-годишният Роналдо сподели: „Това са подготовката и работната ми етика. Все още се чувствам добре, въпреки 34-те ми години. Най-важното е в главата, мотивиран съм и съм щастлив, защото мисля, че имам да дам още много“.

Гол на Роналдо избран за най-красив в Шампионската лига през сезона