През уикенда паднаха много голове във всички точки на света, но един от тях безспорно привлече вниманието. Попадението на Матиас Соуле за Аржентина срещу Мексико в мача между младежките отбори на двете страни бе определено като шедьовър, а специалистите нарекоха нестандартното изпълнение "скачаща лъчижка".

20-годишният Соуле играе за италианския Фрозиноне, но е собственост на Ювентус. Талантът му бе забелязан още в тийнейджърска възраст от "бианконерите", но не успя да пробие в първия тим и бе пратен под наем миналото лято.

Матиас може да играе и за Италия, тъй като има корени от Апенините по майчина линия. Той обаче признава, че иска да представя Аржентина, където е роден. Двата варианта все още са пред него, тъй като още няма мач за мъжкия отбор на една от страните.
 
А с такива голове има шанс да блесне на Купата на Америка.
 
Соуле мечтае да се върне в Торино и да играе за Ювентус. Малко вероятно е обаче това да се случи, тъй като "бианконерите" обмислят да го продадат. Вече има интерес от Англия и "Старата госпожа" може да спечели  добри пари от аржентинеца. Според Tuttosport приблизителната му цена е 50 милиона евро. Възможно е да стане и част от сделка с Аталанта за нидерландеца Теун Копмейнерс.
 
Според Sky Italia в Ювентус все още не са взели окончателно решение за Соуле. А може би този гол-шедьовър ще ги убеди да не го продават.