Защитникът на Ювентус Джорджо Киелини показа завидно чувство за хумор след четвъртата поредна титла на тима, която стана факт след успеха с 1:0 над Сампдория днес.

Италианският национал заяви, че е много щастлив от успеха, защото вече започвал да губи коса и бързина. Естествено, той добави, че компенсира дефицитите с напредък в други области на играта, а мислите му вече са насочени изцяло върху двубоя във вторник срещу Реал Мадрид от Шампионската лига.

„Скудетото беше спечелено доста преди днес, а си мисля, че последната стъпка бе успехът над Лацио. Ние чакахме вече и математически да бъдем недостижими, но все още искаме да изиграем един страхотен последен месец от кампанията“, коментира Киелини.

„По различни причини не можем да отпразнуваме трофея така, както друг път. Най-вече заради значението на двубоя във вторник, което не може да бъде поставяно под съмнение.“

„Годините минават и започваш да губиш коса и бързина, но пък напредваш в други сфери“, с усмивка заяви италианският национал. „Загубих нещо по отношение на физиката, но се научих да мисля повече и смятам, че сега съм във върховия момент от кариерата си“, допълни той.