Нападателят на Ювентус Алваро Мората сподели, че е могъл да реши много по-рано двубоя с Палермо, който „старата госпожа“ спечели с 1:0 в Сицилия снощи.

Испанецът се разписа с чудесен шут от границата на наказателното поле, за да донесе ценни три точки на „бианконерите“, които продължават уверения си ход към четвърта поредна титла от Серия А.

„Играхме много добре, но не беше лесно да победим тук. Мисля, че Палермо загуби само веднъж у дома, затова взехме три много важни точки“, обясни бившият играч на Реал Мадрид.

„Трябваше ни този тласък преди пътуването до Германия (за осминафиналния реванш срещу Борусия Дортмунд в Шампионската лига – б.р.). Това трябваше да направим – да играем мач за мач.“

За момента Юве води с 14 точки пред втория в подреждането Рома, който играе срещу Сампдория в същия 27-и кръг. За Мората попадението беше 10-о във всички турнири през сезона, но таранът не е доволен от своята продуктивност. „Когато някой работи здраво, резултатите са налице. Мисля, че можех да вкарам много повече голове. Затова трябва да продължа да се развивам. Чувствам, че играя в Ювентус от години“, допълни испанецът.