Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри прие със смесени чувства равенството 2:2 с Аталанта. От една страна той не е доволен, че тимът му изпусна преднината си и не успя да спечели. От друга - наставникът все пак смята, че това е важна точка в мач с пряк конкурент за топ 4, като именно това е и целта поставена пред отбора.

"Смятам, че се представихме добре срещу силния отбор на Аталанта. Те също играха на ниво и ни нараниха с този фаул и с втория гол, при който трябваше да се защитим по-добре. Показахме повече решителност, упоритост и техника през второто полувреме. Трябва да подобрим представянето си в защита, особено когато водим. Същото нещо се случи и в мача с Наполи миналата седмица, а и в други двубои преди.

 Допускаме твърде лесни голове. Има над какво да работим, нека се съсредоточим върху позитивите. С това реми дръпнахме с точка пред Болоня и запазихме преднината си от 11 точки пред Аталанта. Да не забравяме каква е основната ни цел, а тя е да завършим в топ 4. Момчетата се справиха добре в тази атмосфера, където имаше части от стадиона, които никак не ни подкрепяха, особено през първата част. Има неща, над които трябва да работим, но не мога да се оплача от липсата на желание и себераздаване от страна на отбора", заяви Алегри.