Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри се върна към трудностите, които отборът му изпита при срещата със Сасуоло по-рано през сезона и изтъкна важността на това да се държи лидера в Серия А Интер под напрежение. Миланският гранд има 51 точки в челото на временното класиране, а Юве е с 46, но и мач по-малко преди утрешното си домакинство на "неровердите".

"Футболистите работят добре. Наясно сме с важността на утрешния мач. Все още има доста точки за печелене, преди да сме си осигурили място в Шампионската лига за догодина. Идеята е да вървим стъпка по стъпка. Те имат качествен състав и като индивидуалности, и като колектив", заяви Алегри пред TMW.

Колкото до Адриен Рабио и Федерико Киеза, наставникът на Ювентус заяви, че и двамата са на разположение. За Рабио ще бъде преценено дали да започне като титуляр или ще се включи от резервната скамейка в хода на мача.

Алегри бе попитан какви качества са необходими за един специалист, за да бъде треньор на Ювентус.

"Трудно е да говоря за това. Понякога, когато ме питат как някой да бъде добър треньор, аз отговарям, че не знам", пошегува се наставникът на гранда от Торино.

"Хареса ми желанието, което демонстрираха футболистите преди началото на втория полусезон. Първата част приключи, а сега ще видим колко точки ще спечелим до края на шампионата", добави Алегри.