Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри бе изключително щастлив, след като „бианконерите“ си осигуриха за осма поредна година шампионската титла в Серия А.

Алегри стана първият треньор, който успява да завоюва пет поредни шампионски титли на Италия. Това стана факт след победата с 2:1 над Фиорентина в 33-ия кръг на Серия А.

51-годишният Алегри вече има общо 6 скудети на сметката си, като неговото първо дойде начело на Милан. Първите 3 титли от серията на Юве пък дойдоха, когато треньор на отбора беше Антонио Конте.

По този начин Масимилиано Алегри вече е под №2 измежду треньорите във вечната ранглиста по спечелени титли на Италия. Лидер със 7 отличия е великият Джовани Трапатони. Фабио Капело и Марчело Липи делят третото място с по 5 скудети.

„Много съм щастлив. Постигнахме много важна цел. Направихме необикновен сезон“, коментира Алегри.

„Въпреки че сме разочаровани от отпадането от Шампионска лига, шампионската титла ще бъде отпразнувана. Спечелихме трофея пет кръга преди края на шампионата и това говори достатъчно за свършената от нас работа на футболния терен. Въпреки преднината, която имаме, не ни беше лесно“, добави наставникът на Ювентус.

„Със сигурност оставам начело на Ювентус и през следващия сезон“, каза още Масимилиано Алегри.