Президентът на италианския шампион Ювентус Андреа Аниели предупреди, че европейските клубове са изправени пред реална екзистенциална заплаха от пандемията на коронавирус. Завършекът на европейският футболен сезон остава неясен. Все повече и повече страни затварят границите си в опит да предотвратят разпространението на COVID-19.

Без футбол, който да се играе в обозримо бъдеще, Агнели - в ролята си на шеф на Европейската клубна асоциация, признава, че това е най-голямото предизвикателство в играта до момента.

„Всички ние сме футболни мениджъри, отговорни за благосъстоянието и устойчивостта на клубовете, които управляваме, които са изправени пред реална екзистенциална заплаха“, бе цитиран той в писмо от Ройтерс.

„Тъй като футболът сега е в застой, така се увеличават и потоците ни от приходи, от които зависим да плащаме на нашите играчи, персонал и други оперативни разходи. Никой не е имунизиран и времето е от съществено значение. Да посрещнем нашите проблеми ще бъдат най-голямото предизвикателство, с което се сблъскват играта и индустрията. Дискусиите са много активни по отношение на това какъв трябва да бъде подходът на УЕФА в светлината на настоящата криза“, каза още босът на Юве.