Капитанът на Ювентус Джанлуиджи Буфон е бил наистина бесен в съблекалнята на отбора непосредствено след загубата от Наполи с 0:1 в Серия А.

Юве май остава без основна фигура до края на сезона

Поражението в Торино върна с пълна сила интригата за титлата, тъй като  4 кръга преди края авансът на „бианконерите” пред втория Наполи се стопи до само точка. Отделно от това Юве има по-тежката програма до края на първенството, като го чакат гостувания срещу Интер и Рома, които също се нуждаят от точки в своите битки за топ 4. Между споменатите два мача хората на Макс Алегри ще играят и финал за Купата на Италия, където съперник е Милан.

Безсънна нощ в Неапол: 20000 чакаха героите

Тъкмо  по тази причина Буфон е бил особено раздразнен заради пропиляната възможност ако не за увеличаване аванса пред Наполи, то поне за съхраняването му в размер на 4 точки. Всички водещи издания на Апенините твърдят, че ветеранът си е позволил доста тежки към думи останалите съиграчи, а най-много го отнесъл централният защитник Мехди Бенатиа.

Именно мароканецът изпусна Калиду Кулибали за победния гол в края на срещата, а Буфон по крайно недвусмислен начин му припомнил какви отговорности има на терена. Все пак тирадата на бележития вратар не би трябвало да породи вътрешни дрязги в отбора. Не е рядка гледка Буфон да действа по такъв начин в съблекалнята след негативен резултат,  а случилото се сега е просто най-пресния пример.