Ювентус подготвя оферта за халфа на Аталанта Тюн Копмайнерс. "Бианконерите" искат да се подсилят в халфовата линия и са насочили поглед към 25-годишния нидерландец, който обаче ще бъде привлечен през лятото, макар сделката да бъде договорена сега, съобщава трансферният гуру Джанлука Ди Марцио.

"Юве подготвя оферта на стойност 40 милиона евро плюс бонуси, която ще бъде отправена към клуба от Бергамо. Нидерландецът е първи избор на Ювентус и Кристиано Джунтоли и останалите директори няма да пришпорват нещата и да търсят други играчи. Намерението е да постигнат договорка с Аталанта и след затварянето на трансферния прозорец и да си осигурят играча за лятото. Нидерландският халф прави страхотен сезон с екипа на Аталанта и е ключов играч в отбора. 

Той бе закупен през 2021 година от АЗ Алкмаар и бързо се превърна във фундаментална фигура на шахматната дъска на Гасперини. До момента роденият през 1998 година играч има 7 гола и 4 асистенции в 26 мача през сезона във всички турнири. В Ювентус виждат в лицето на Копмайнерс играч в когото да инвестират за следващия сезон. За да изпреварят конкуренцията, от клуба ще започнат преговори с Аталанта след 3 февруари, веднага след затварянето на трансферния прозорец", твърди Ди Марцио.