Последният в класирането на италианската серия "А" Салернитана измъчи претендента за върха Ювентус, но загуби с 1:2 у дома. Срещата от 19-ия кръг на италианското първенство започна с претенции за дузпа от играчите на Юве още в първата минута, но реферът не ги уважи.

Първата реална опасност за го дойде в 4-ата минута, но Войчех Шчесни спаси опасен удар на Жуниор Самбия. Домакините поведоха в 39-ата минута с попадение на Джулио Маджоре, разписал се в левия ъгъл след пас на Лум Чауна (1:0).

Юве започна по-силно втората част, а в рамките на минути торинският гранд отправи опасен удар, дело на Уестън Маккени и имаше претенции за дузпа. Салернитана остана с човек по-малко в 53-ата минута заради втори жълт картон на Джулио Маджоре.

По-малко от десет след това Душан Влахович удари гредата на вратата на домакините. Ювентус все пак успя да изравни в 64-ата минута, след като Самюъл Илинг връхлетя върху отбита топка за 1:1. В продължението на срещата Душан Влахович засече центриране на Данило и с глава донесе победата на гостите (2:1).

Ювентус се доближи на две точки зад лидера Интер, докато Салернитана е на последното място.