Ювентус разби Салернитана с 6:1 и продължава към четвъртфиналите в Купата на Италия. "Бианконерите" направиха пълен обрат, за да прогресират напред в турнира.

Още в 59-та секунда гостите откриха резултата, след като Федерико Гати направи глупава грешка, от която се възползва Чуквубуикем Иквуемеси и откри резултата.

Това не сломи "старата госпожа" и равенството бързо бе възтановено. Фабио Мирети се разписа в 12-а минута след хубава комбинация, а 10 минути преди края на полувремето Андреа Камбиасо направи обрата пълен.

През втората част домакините стигнаха до нови два гола. Първ Ругани успя да запише името си сред голмайсторите, а по-късно се стигна и до автогол на Брон.

В последните минути от срещата Кенан Йълдъз също реализира попадение, а Тимоти Уеа заби феноменален гол, за да фиксира крайния резултат

Така Ювентус изхвърля Салернитана от турнира, а в следващата фаза съперник ще е Фрозиноне.

17 снимки

Само 60 секунди бяха необходими на Салернитана, за да изненада неприятно Ювентус. Федерико Гати допусна фрапантна грешка и подаде към Чуквубуикем Иквуемеси, който остана сам срещу Матиа Перин и с хладнокръвен завършващ удар успя да открие резултата.

Ювентус натисна веднага след инкасираното попадение и в 12-та минута резултатът бе изравнен. Киеза центрира на втора греда, където се беше включил Камбиасо. Той с глава свали топката за Мирети и младокът с добре насочен шут успя да преодолее Фиорило.

Минути след гола Ювентус получи правото да изпълни дузпа, но ВАР я отмени. Федерико Гати се впусна в пробив и бе повален, а арбитрите прецениха, че нарушението е извън наказателното поле. От положенията се видя, че ситуацията е много спорна, но впоследствие камерите показаха, че решението е правилно.

10 минути преди края на полувремето Ювентус стигна до пълен обрат. Федерико Киеза изпълни ъглов удар. В наказателното поле Данило с глава отклони към втора греда, където Андреа Камбиасо, с левия крак вкара за 2:1.

В последните минути от полувремето Киеза за пореден път изработи положение за своя тим. Завършващият удар отново остана за Мирети, който този път бе спрян от страхотно спасяване на вратаря.

Втората част започна по чудесен начин за футболистите на Алегри. В 54-та минута отново Киеза бе в основата на опасното положение, след като сложи топката на главата на Милик. Ударът на нападателя беше спасен, но при добавката Даниеле Ругани на празна врата нямаше как да сгреши.

След третия гол темпото спадна. Ювентус диктуваше събитията на терена с продължително владеене на топката и не позволяваше на Салернитана да създава опасности пред вратата на Перин.

Четвърт час преди края на мача изходът от срещата бе предрешен с четвърти гол за "старата госпожа". Кенан Йълдъз получи страхотен пас и се озова на стрелкова позиция. Талантливият нападател не успя да преодолее стража на Салернитана, но след спасяването Дилан Брон си вкара автогол.

Головото шоу в Торино продължи и до последните минути. Попадение реализира и големият талант на Юве - Кенан Йълдъз. Младокът получи добра възможност и с хубав фалцов удар вкара пети гол.

Още в следващата атака падна и 6-и гол. Тимоти Уеа напрдна с топката и опита мощен шут от дистанция. Топката се заби в напречната греда и се оплете в мрежата, за да оформи крайния резултат.


FT Ювентус - Салернитана 6:1

0:1 Чуквубуикем Иквуемеси 1'

1:1 Фабио Мирети 1:1

2:1 Андреа Камбиасо 35'

3:1 Даниеле Ругани 54'

4:1 Дилан Брон (автогол) 75'

5:1 Кенан Йълдъз 88'

6:1 Тимоти Уеа 90'


Стартови състави:

Ювентус: 36. Перин, 4. Гати, 24. Ругани, 6. Данило, 27. Камбиасо, 20. Мирети, 25. Рабио, 5. Локатели, 17. Айлинг Жуниор, 14. Милик, 7. Киеза

Наставник: Масимилиано Алегри

Салернитана: 1. Фиорило, 5. Данилиуц, 28. Брон, 66. Ловато, 6. Самбиа, 99. Леговски, 25. Магиоре, 33. Чаоуна, 11. Ботхейм, 19. Стюарт, 22. Иквуемеси

Наставник: Филипо Индзаги