Отборът на Ювентус не срещна особени трудности при домакинството си на Дженоа и го победи с резултат 3:1 в двубой от 30-ия кръг на италианската Серия А. Деян Кулушески откри в петата, а Алваро Мората удвои в 22-ата минута. Джанлука Скамака върна едно попадение за гостите в 49-ата, но резервата Уестън МакКени вкара трети гол за домакините в 70-ата минута, с което оформи и крайния резултат.

Gulliver/GettyImages
34 снимки

"Биаконерите" изиграха силен мач и не оставиха съмнение в това кой отбор е по-класния, като дори можеха да си тръгнат и с по-убедителен резултат. С този успех шампионите вече имат 62 точки в  актива си и остават на третата позиция, с една по-малко от втория Милан. Дженоа пък е 13-и с 32 точки. За Юве предстои гостуване на Аталанта, докато "грифоните" гостуват на Милан в следващия кръг.  

КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ А МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!


Шампионите започнаха силно двубоя и още в 5-ата минута откриха резултата в своя полза. Хуан Куадрадо успя да се справи елементарно с Николо Ровела отдясно и комбинира с Деян Кулушевски, който с техничен удар отбеляза за 1:0.

Само две минути по-късно Федерико Киеза не успя да преодолее вратаря Матиа Перин, за да удвои.

В 11-ата минута Кристиано Роналдо шутира по земята, но покрай гредата.

Четири минути след това Давиде Бираски отправи удар, но доста далеч от вратата на Войчех Шчесни.

„Биаконерите“ оползотвориха превъзходството до момента в двубоя с втори гол в 22-ата минута. Федерико Киеза набра скорост в половината на Дженоа, след което стреля, но Матия Перин изби. Роналдо опита добавка, която обаче се отби от гредата, но топката попадна в Алваро Мората, който на празна врата нямаше как да сбърка – 2:0.

В 26-ата минута Кристино пробва нов удар по тревата, но в ръцете на Перин.  

Десет минути след това Адриен Рабио опита силен удар от границата на наказателното поле, но отново стажът на Дженоа се намеси решително.

В следващата атака Перин пак трябваше да спасява, този път удар на Кулушевски.

В последната минута от редовното време на първата част Дженоа беше много близо до това да се върне в мача. Горан Пандев намери Джанлука Скамара пред наказателното поле, а деветката на „грифоните“ се обърна с лице към вратата и намери пролука между Джорджо Киелини и Матайс Де Лихт, след което стреля, но Шчесни бързо излезе и скъси ъгъла, а след това и блокира удара в корнер.   

На почивката Алекс Сандро се появи на мястото на Хуан Куадрадо в тима на домакините.

Гостите обаче върнаха едно попадение в 49-ата минута. Николо Ровела центрира от корнер в наказателното поле, където Де Лихт се подхлъзна и не успя да противодейства на Скамака на далечната греда, който с глава реализира за 2:1. 

Малко след попадението Киеза стреля технично, но без проблеми за Перин.

В 55-ата минута Марко Пяца, който играе под наем в Дженоа именно от Ювентус, стреля коварно по тревата, а Шчесни спаси. Само секунди след това отново хърватинът имаше шанс да изравни, след като показа чудесна техника в наказателното поле и нанесе изстрел от около 11-12 метра, но над вратата.

Две минути по-късно Роналдо проби отляво и стреля към далечния ъгъл на Перин, но покрай гредата.

В 68-ата минута на терена за Юве се появиха Пауло Дибала и Уестън МакКени, които замениха двамата голмайстори – Алваро Мората и Деян Кулушевски.

Само две минути след това „биаконерите“ си върнаха аванса от два гола. Данило изведе отлично зад защитата на Дженоа Уестън МакКени, който с едно от първите си докосвания напредна отдясно, влезе в наказателното поле и с хубав удар вкара за 3:1.

В 87-ата минута Алекс Сандро се оказа на върха на атаката и можеше да отбележи четвърти гол, но отново Перин спаси.

До края на срещата пропуски за Юве направиха още Роналдо, Дибала, Маккени, както и още веднъж Сандро. 


FT | ЮВЕНТУС – ДЖЕНОА 3:1

1:0 Деян Кулушевски 5'

2:0 Алваро Мората 22'

2:1 Джанлука Скамака 49'

3:1 Уестън МакКени 70'

Стартови състави на двата отбора:

ЮВЕНТУС (4-4-2): 1. Войчех Шчесни - 13. Данило, 3. Джорджо Киелини (к), 4. Матай де Лихт, 16. Хуан Кудрадо - 44. Деян Кулушевски, 25. Адриен Рабио, 30. Федерико Бернардески, 22. Федерико Киеза - 7. Кристиано Роналдо, 9. Алваро Мората

Старши треньор: Андреа Пирло

ДЖЕНОА (3-5-2): 1. Матиа Перин - 4. Доменико Кришито (к), 21. Иван Радованович, 55. Андреа Масиейо - 77. Давиде Дзапакоста, 65. Николо Ровела, 47. Милан Бадел, 11. Валон Бехрами, 14. Давиде Бираски - 9. Джанлука Скамака, 19. Горан Пандев  

Старши треньор: Давиде Балардини


Главен съдия: Марко Ди Бело, Италия

Стадион: „Алианц Стейдиъм“, Торино, Италия