Отборът на Ювентус победи с 3:0 Лече като гост в мач от 21-ия кръг на Серия А. Така "бианконерите" се изкачиха временно на върха в италианския шампионат с точка повече от Интер, но и мач аванс.

Gulliver/GettyImages
18 снимки

Първата по-добра възможност за гол дойде в 5-ата минута. Кръстович получи и стреля с левия крак извън наказателното поле на гостите. Топката прелетя встрани от целта обаче.

В 11-ата минута домакините оцеляха, след като именно Кръстович изчисти от голлинията с глава. МакКени стреля при центриране от корнер. Две минути след това Филип Костич обстрелва вратата на Фалконе, но изстрелът му мина над напречната греда.

Душан Влахович не успя да засече добро центриране на далечната греда. Сърбинът обаче се размина с топката, а след това сънародника му Костич пък не съумя да я отиграе от малък ъгъл. В крайна сметка стражът на Лече не трябваше да се намесва в опасната ситуация.

До края на полувремето опасности липсваха и пред двете врати.

Само минута след старта на втората част домакините имаха сериозни претенции за дузпа, след като Амквист бе съборен в наказателното на "бианконерите". Главният съдия обаче остави играта да продължи, а намеса от ВАР нямаше.

В 60-ата минута Ювентус успя да поведе. Първо Фалконе спаси удари, а Камбиазо стигна до топката и центрира. Този път Влахович засече подаването и с левия крак шутира. Стражът на Лече не успя да стигне до топката и тя се озова в мрежата.

Осем минути след това Костич прати чудесно центриране на далечната греда, където МакКени стигна до топката и с глава я прати към вратата. Влахович я добави в мрежата за 2:0.

В 75-ата минута Лече организира хубава атака, завършила с опасен удар на Патрик Доргу, но и Войчех Шчесни внимаваше и успя да спаси.

Десет минути по-късно се стигна и до трети гол за Ювентус. Този път Бремер стигна до центриране от пряк свободен удар и с глава преодоля Фалконе.

FT / Лече - Ювентус 0:2

0:1 Душан Влахович 60'

0:2 Душан Влахович 69'

0:3 Бремер 85'

Съставите на двата отбора:

Лече: 30. Фалконе, 17. Жондре, 5. Понграчич, 6. Баскирото, 25. Гало, 77. Каба, 20. Рамадани, 16. Гонсалес, 10. Удин, 9. Кръстович, 7. Амквист

Ювентус: 1. Шчесни, 6. Данило, 3. Бремер, 4. Гати, 11. Костич, 20. Мирети, 5. Локатели, 16. МакКени, 27. Камбиазо, 9. Влахович, 15. Йълдъз