Късно снощи отборът на Рома бе елиминиран от турнира за купата на Италия. „Вълците“ приключват участието си на четвъртфиналите, след поражение с 1:3, при гостуването си на Ювентус.

В една голяма част от двубоя „римляните“ не успяха да се противопоставят на по-класния си опонент, а Кристиано Роналдо не пропусна отново да накаже Рома. Със сигурност купата на Италия не е най-големия приоритет за сезона на Рома, но фактите са такива и те показват, че за втори път тимът на Паоло Фонсека губи от Ювентус в рамките на 10 дни.

Ювентус напълно заслужено спечели снощи и продължи към полуфиналите. „Старата госпожа“ отново игра силно, създаде много голови положения и реализира 3 попадения. Широчината, конкуренцията в състава, а най-вероятно и класата в състава на Маурицио Сари е много по-голяма. Друг явен факт, който можем да откроим.

Рома загуби първото важно изпитание за седмицата, а второто предстои в неделя вечер, когато е дербито на Рим. Многобройните контузии в състава на Паоло Фонсека не могат да служат за оправдание и клубът просто трябва да продължи напред и да отстрани грешките. Позитивното за Рома е, че мачовете ще намалеят след отпадането от купата на Италия.

За „джалоросите“ остават Серия А и Лига Европа, но пък трябва да отбележим, че купата на страната бе добра възможност Рома да стигне по-далеч и да опита да се бори за трофея. „Римляните" не са печелили трофей от години и тази надпревара бе добър шанс.

Най-вероятно част от контузените играчи ще се завърнат срещу Лацио, което е добра новина за тифозите. Поглеждайки програмата обаче можем да кажем, че по-лесно няма да става в никакъв случай.  След дербито с Лацио, за Рома предстои гостуване на Сасуоло и домакинство на Болоня. И ако тези два мача можем да ги сложим към по-леките за Фонсека, то на 15-ти февруари Рома гостува на Аталанта и според много хора този мач ще даде много голяма яснота  в битката за Шампионска лига.

До приключването на трансферния прозорец не остана много. И ако преди тифозите смятаха, че отборът няма нужда от подсилване, то сега привличането на нови имена изглежда наложително. Многобройните контузии най-вероятно ще принудят ръководството на Рома да пазарува и да опита да увеличи конкурентността в състава.

Продължава да се шуми и около собствеността на отбора, така че около Рома е интересно и се чакат новини. Римският гранд продължава с битките, а мачът в неделя срещу  Лацио ще даде ясен отговор на въпроса, има ли сили Рома да се включи в битката за топ 3. Победа над вечния съперник в неделната вечер ще върне шансовете на тима да гони по-добро класиране от четвъртата позиция. Евентуален успех ще вдъхне огромно самочувствие и вяра на Рома и тимът ще влезе по прекрасен начин в трудния месец февруари, когато се подновяват и битките от Лига Европа.

Автор: Делян Калинков