Звездата на Интер Антонио Кандрева разкри, че страда от факта, че трябва да бъде разделен от семейството си докато трае карантината заради пандемията от коронавирус. Халфът на "нерадзурите" живее в Милано с приятелката си, но останалата част от семейството му е в италианската столица Рим, а 33-годишният футболист разкри, че преминават през труден период.

„Не очаквах подобен сценарий на случилото се в Китай“, каза той пред „Corriere dello Sport“.

„Символът на този период са изображенията на медицински сестри в различни болници в Италия, с лица, белязани от умора, и защитни маски. Ужасно е. Искам да им благодаря за огромната смелост, която проявяват всеки ден, за тяхната всеотдайност и саможертва. Определено ще преминем през това и ще станем по-силен от всякога“, коментира италианецът.

„Роднините ми са все още в Рим и това ме кара да страдам най-много. Не можех да отида да видя баща ми, който е болен от около година. Наистина е зле. Постоянно мисля за него", заяви още Кандрева.

Ювентус и Интер изиграха последния мач преди Серия А да бъде спряна напълно и след срещата, проведена при затворени врати, „бианконерите“ разкрихаха, че Даниеле Ругани е тестван положително за коронавирус. Кандрева разкри, че най-вече съжалява за бранителя на Юве, но се притесни и за съотборниците си от Интер.

„Първо, много съжалявам за Даниел Ругани. Но в същото време се притеснявах и за нас, дори и лично да не го бях срещал на терена или в съблекалнята. Най-голямата ми грижа беше да не заразя семейството си. Бих се почувствал ужасно виновен. Ако спазваме правилата, които са ни дадени, не е нужно да се страхуваме", продължи той.

„Със сигурност би било ново преживяване [да завърши първенството през юни или юли]. Може би не е оптимално предвид горещината и толкова продължителната почивка, но ще видим. Говоренето за„ Скудето“ сега не ми се струва справедливо. В този момент истинското Скудето за всички ще бъде да спечелим срещу вируса", завърши Кандрева.