Наставникът на Ювентус - Масимилиано Алегри, остана доволен от победата с 3:0 над Лече. Това беше успех номер 300 за треньора на „старата госпожа“ в Серия А. С подобно постижение могат да се похвалят само Джовани Трапатони и Нерео Роко.

„Радвам се, че стигнах до 300 победи. Считам се за щастливец, защото имах шанса да работя с изключителни футболисти, които е удоволствие да наблюдаваш“, сподели Алегри.

Gulliver/GettyImages
18 снимки

„Имаше момент, в който концентрацията ни рязко спадна и това доведе до някои неприятни ситуации пред нашата врата. Когато допуснеш гол, съперникът получава импулс и всичко става много по-трудно. Опитваме се да свикнем да побеждаваме колкото се може по-често. Понякога трябва да атакуваме повече, друг път е необходимо да се защитаваме. Хубавото е, че футболистите постепенно трупат увереност“, заяви Алегри.

„Лече пресираше агресивно и това направи мача сложен за нас. На няколко пъти сбъркахме при последния пас. За щастие, когато силите на домакините попривършиха, успяхме да наложим контрол над мача. Сега целта ни е до мача с Интер да сме в оптимално физическо и психологическо състояние. Важното е, че сме на цели 19 точки пред петия в класирането“, подчерта наставникът на „бианконерите“.

„Във футбола няма нищо невъзможно. Трябва да вярваме, че сме способни на нещо голямо и да превърнем невъзможното във възможно. Длъжни сме да даваме максимума от себе си, а ако друг отбор ни превъзхожда, ще го признаем и ще го аплодираме“, каза още Алегри.