Голямата звезда на модерния световен футбол Кристиано Роналдо бе официално представен като нов футболист на италианския Ювентус. Португалецът парафира за четири години с „бианконерите”, след като Юве плати 100 милиона евро на Реал Мадрид за правата на петкратния носител на Златната топка.

Мария Долорес Авейро, майката на Кристиано, довери, че не е пристигала друга оферта за нейния син в хода на това трансферно лято. В световните медии непрестанно се появяваха информации, че Кристиано може да се завърне на „Олд Трафорд” и отново да облече фланелката на Манчестър Юнайтед, която носеше преди да реализира трансфера си в Мадрид. Пари Сен Жармен също бе един от кандидатите за подписа на португалския капитан.

Кристиано Роналдо и майка му Долорес

източник: www.instagram.com/doloresaveiroofficial

През пролетта, Долорес Авейро сподели пред SFR Sport, че иска синът и да се завърне на Острова.

Сега тя сподели, че и е било трудно, че Кристиано няма да играе обратно в Англия, но вярва, че Роналдо е направил най-правилният избор в своята кариера, започвайки своята нова приказка в Италия.

„Невъзможно бе Кристиано да се завърне в Манчестър, но ние го подкрепяме. Това е нов етап от неговата кариера и аз вярвам, че той ще е щастлив, както и неговото семейство”, сподели Долорес Авейро пред репортери веднага след представянето на Кристиано на „Алианц Стейдиъм”.

Роналдо със своята майка Долорес

източник: Gulliver/GettyImages

Това изглежда ще бъде последното голямо предизвикателство пред CR7, тъй като, когато му приключи договора с италианския шампион, то той ще бъде на 37 години.